Vechtstreek

Voor bedrijfsevenementen:


https://www.hip-evenementen.nl/bedrijfs-evenement/bedrijfsfestival/

____________________________

Mooie routes in de omgeving voor een compleet dagje-uit
Een bezoek aan onze molen kun je prima  combineren met een van de vele wandel- en fietsroutes in de mooie Vechtstreek, waar je kunt genieten van het landschap, de buitenplaatsen, molens, forten en kastelen. Zo kun je er een compleet dagje-uit van maken.

Wandelroutes in en om Loenen aan de Vecht

Wandelroute in Loenen
Molen De Hoop staat in het historische centrum van het mooie Loenen aan de Vecht. De beschrijving van de route is in onze molen te koop.

Puzzeltocht De Luchtwachters
Onze molen heeft tusssen WOI en WOII gediend als Luchtwacht, waar vrijwilligers het luchtruim in de gaten hielden om vijandige vliegtuigen op tijd te ontdekken. In 2012 is over dit thema voor kinderen een puzzeltocht door Loenen gemaakt. Het boekje is gratis verkrijgbaar in de molen. Op = op.

Wandelroute Vreeland-Loenen (10  km)
Deze route voert u langs 3 molens, waaronder de Loenderveense poldermolen, aan de overkant van de Vecht. Ook deze molen is in principe elke zaterdag open.
http://www.zichtopdevechtstreek.nl/route/179/wandelroute_rondje_vreeland-loenen.html

Wandelroute Loenen – Nieuwersluis (6  km)
Deze wandelroute voert u zo’n 6 kilometer langs de oevers van de Vecht. In Nieuwersluis spreekt een eeuwenlange militaire geschiedenis. Zo zie je hier de Koning Willem III kazerne, het fort Nieuwersluis en het Arsenaal.
www.zichtopdevechtstreek.nl/route/180/wandelroute_loenen-nieuwersluis.html

Wandelroute Over-Holland -Nieuwersluis (3 km)
Tijdens de route Loenen – Nieuwersluis kom je ook langs de buitenplaats Over-Holland in Nieuwersluis. In een deel van het bijbehorende park kun je vrij wandelen. Vooral in het voorjaar, als de stinsenplanten bloeien, een echte aanrader!
Meer info: www.utrechtslandschap.nl/Ontdek het buiten/Natuurgebieden/Over-Holland
Voor een wandelroute (3 km) zie http://www.zichtopdevechtstreek.nl/route/174/wandelroute_park_overholland.html

Combinatie wandelen en varen
Of bepaal je eigen wandelroute en maak gebruik van de fietsboot! Van half mei tot half september vaart De Fietsboot tussen Nieuwersluis en Oud-Zuilen en omgekeerd. Je stapt op de Fietsboot en vaart mee over de Vecht zolang je wilt.  Op elke halte in- of uitstappen. Zie voor de dienstregeling en de kosten op: http://www.defietsboot.nl/

Geocache wandeling Parel aan de Vecht
Een speciale wandeling in Loenen aan de Vecht, zeker met kinderen, is de Geocache wandeling Parel aan de Vecht, een soort speurtocht met behulp van uw mobiel. Klik hier.

Kasteel Loenersloot – Loenersloot
Op de donderdag en zaterdag van april tot oktober kun je deelnemen aan een rondleiding door het kasteel Loenersloot. Ook wordt er 1 x per maand een rondleiding door het park gegeven. Voor meer informatie en reserveren zie www.kasteelloenersloot.nl

Het kasteelpark is overdag vrij te bezoeken.  Voor de wandelroute (1,5 km) klik hier.

Molenfietsroutes in de Vechtstreek

Fietsroute Molens in het Veenweidegebied (58 km)
Een fietstocht door het Veenweidegebied in het noordwesten van de provincie. U fietst langs zeven molens, de Vecht met zijn lommerrijke buitenhuizen, Kasteel Loenersloot, polders, plassen, petgaten en legakkers. Alle molens waar je langskomt, zijn in beheer van Utrechts Landschap.
Voor een beschrijving van deze route klik hier.

Fietsroute Molenroute Zicht op de Vechtstreek (37-40 km  )
Deze route voert je langs de oevers van de Angstel, het schilderachtige Gein en het landelijke, noordelijke deel van de Vecht.
Voor een beschrijving van deze route klik hier.

Fietsboot / fietsveer
Je kunt ook uw eigen fietsroute langs de Vecht bepalen en gedeeltelijk met het fietsveer meevaren. Van half mei tot half september vaart De Fietsboot tussen Nieuwersluis en Oud-Zuilen en omgekeerd. Je stapt met je fiets op de Fietsboot en vaart mee over de Vecht zolang je wilt. Op elke halte in- of uitstappen.
Voor de dienstregeling en de kosten klik hier. 

Fietsverhuur 
Geen eigen fiets? Fiets huren? Klik hier.

Vaarroutes en sloepverhuur
Een bezoek aan de Vechtstreek kan eigenlijk niet zonder een vaartocht. Naast onze molen is een aanlegplaats voor een kort verblijf. Je kunt op diverse plaatsen in de directe omgeving een sloep huren. Voor informatie en vaarroutes klik hier.

Reacties zijn gesloten.